Windows 10’da Hyper-V Sanal Makine Nedir, Kurulumu Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)

0

Hyper-V, Windows’un bir örneğinden aynı anda birden fazla işletim sistemini çalıştırmanıza olanak tanıyan Windows 10 Professional, Windows 10 Enterprise ve Windows Server‘da bulunan bir sanal makine yazılımı çözümüdür.

Sponsorlu Bağlantılar

Hyper-V‘yi kullanmak için bilgisayarın BIOS‘unda sanallaştırma etkinleştirmiş ve Windows 10 Professional, Windows 10 Enterprise veya Windows sunucusu çalıştırıyor olmalısınız. Sanallaştırmanın etkinleştirilmiş olduğundan emin değilseniz, aşağıdaki talimatları uygulayarak Hyper-V‘yi yüklemeyi deneyebilirsiniz ve etkin değilse, Windows yüklemeye devam etmenize izin vermez.

Varsayılan olarak, Hyper-V Windows’da kurulu değildir ve kullanmak için Windows Özellikleri kontrol panelinden yüklenmelidir. Bu kontrol panelini açmak için Başlat Menüsünü tıklayın ve arama alanına hyper-v yazın. Bu, Windows özelliklerini aşağıda gösterildiği gibi açma veya kapatma adı verilen bir arama sonucunu doğuracaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows özelliklerini açma veya kapama sonuçlarına tıklayın ve Windows Özellikleri kontrol paneli açılacaktır. Şimdi Denetim Masasında aşağı ilerleyin ve Hyper-V’yi arayın. Bulduğunuzda, özelliğin seçeneklerini aşağıda gösterildiği gibi genişletmek için Hyper-V’nin yanındaki artı (+) düğmesini tıklayın.

Şimdi hem Hyper-V Yönetim Araçları hem de Hyper-V Platform seçeneklerinde bir onay işareti koyarak ikisinin de seçilmesini sağlayın.

Windows, Hyper-V Platform seçeneğine bir onay işareti koymanıza izin vermez ve “Hyper-V yüklenemiyor: İşlemci gerekli sanallaştırma yeteneklerine sahip değildir” belirten bir ileti görüntülerse, bu durumda sanallaştırma etkin değildir. Bunu düzeltmek için, BIOS’u yeniden başlatmanız ve bu adımlarla devam etmeden önce Intel-VT veya AMD-V sanallaştırmayı etkinleştirmeniz gerekir.

Her iki seçeneğe de bir onay işaretini koyduktan sonra, Tamam düğmesine tıklayın. Windows artık Hyper-V‘yi işletim sistmine yüklemeye başlar.

Hyper-V’yi kurmayı tamamladığında Windows, Hyper-V Platform hizmetlerini etkinleştirmek için bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı ister.

Yeniden başlatıldıktan sonra Başlat Menüsünü tıklatıp tekrar Hyper-V yazabilir ve aşağıda gösterildiği gibi Hyper-V Yöneticisi adlı bir arama sonucu görürsünüz.

Yeni bir sanal makine oluşturmanıza izin verecek olan Hyper-V Yöneticisi’ni başlatmak için buna tıklayın.

Windows 10 da Hyper-V sanal makine oluşturma işlemi bu kadar. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here