Windows 10 Sıfırlama Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)

1

Windows 10 Sıfırlama Seçenekleri

Windows 10 işletim sisteminde yaşanan sorunlar için sıfırlama seçeneğini kullanabilirsiniz. Bilgisayarda sıfırlama yaparak yaşanan sorunları giderebilirsiniz. Bilgisayarı sıfırlama seçeneği tıpkı akıllı telefonları fabrika ayarlarına geri döndürme seçeneği gibidir. Sıfırlama yaptığınız takdirde orjinal Windows 10 ayarlarına dönmüş oluyorsunuz.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows 10 sıfırlama yapmak için iki seçeneğiniz bulunuyor. Ancak bizim önerdiğimiz yöntem masaüstünden sıfırlama yapmaktır. Diğer bir yöntem olan ön yükleme ile yani boot ederek yapılan sıfırlama yöntemi daha karmaşıktır. Ancak aşağıda anlatacağımız sıfırlama yöntemi çok kolay ve her bilgisayar kullanıcısının yapabileceği bir sıfırlama seçeneğidir.

windows 10 hızlandırma

Ayrıca sıfırlama işlemi yaparken en sık karşılaşılan sıfırlama sorunu olan sıfırlamanın takılı kalması hatası için aşağıdaki linkte yer alan yazıya göz atın.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca bkz: Windows 10 sıfırlama işlemi %99’da kaldı, ne yapmalıyım?

Windows 10 Bilgisayarı Sıfırlama

Adım 1: İlk önce “Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Kurtarma” adımını izleyerek aşağıdaki pencereye gelin.

windows-10-kurtarma

Adım 2: Kurtarma sayfasında “Bu bilgisayarı sıfırla” seçeneğinin altında yer alan “Başlayın” butonuna tıklayın. Karşınıza aşağıdaki pencere gelecektir.

windows-10-sifirlama-1

Adım 3: Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi “Her şeyi kaldır” seçeneğine tıklayın. Eğer bilgisayarınızda Windows’un kurulu olduğu C sürücüsü ile beraber D sürücüsü gibi bir başka sürücü de var ise aşağıdaki gibi bir ekran gelir. Ama sadece C sürücüsü var ise aşağıdaki ekran gelmez.

NOT: “Dosyalarımı sakla” seçeneği daha basit bir yeniden kurma işlemidir ve biz size önce bu seçeneği kullanarak sıfırlama yapmanızı öneririz.

windows-10-sifirlama-2

Adım 4: Bu adımda “Yalnızca Windows’un yüklendiği sürücü” seçeneğini seçerseniz Windows’un yüklendiği C sürücüsünü sıfırlarsınız ve C sürücüsündeki bütün dosyalar ve ayarları orjinal Windows ayarlarına geri döndürülür. Eğer C sürücüsü ile birlikte bilgisayarınızdaki diğer sürücüleri sıfırlamak isterseniz “Tüm sürücüler” seçeneğini seçin.

Adım 5: “Yalnızca Windows’un yüklendiği sürücü” seçeneğini seçtiğinizde karşınıza aşağıdaki pencere gelecek. Burada “Yalnızca dosyalarımı kaldır” ve “Dosyaları kaldır ve sürücüyü temizle” seçeneklerini göreceksiniz. Burada “Dosyaları kaldır ve sürücüyü temizle” seçeneğini seçerek devam edin.

windows-10-sifirlama-3

Adım 6: Bu adımda sıfırlama işlemi ile ilgili önemli bilgilendirmeler karşınıza çıkacak ve “Sıfırla” butonuna tıklayarak sıfırlama işlemi başlatılmış olacak. Sıfırlama işleminin bir kaç saat sürebileceğini de unutmayın.

windows-10-sifirlama-4

Sponsorlu Bağlantılar

1 YORUM

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here